Afval is grondstof! 95% recycling en hergebruik

Matras Recycling Europe werd een feit. Begonnen in Vianen en nu vanuit de fabriek in Utrecht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste matrasrecyclingspecialisten van Nederland. Een succes dat Ruud Kortink onder andere wijdt aan de intensieve en lange samenwerkingsverbanden met partners en klanten. Door de kennis en expertise van verschillende partijen bijeen te brengen, zijn ze in staat om continu aan nieuwe oplossingen en toepassingen te werken.

Matras Recycling Europe|

Matras Recycling Europe|

Matras Recycling Europe|

Matras Recycling Europe|

Matras Recycling Europe|

Matras Recycling Europe|

Wij zijn nog lang niet uitontwikkeld.

Ruud: “Nu al verwerken we een aanzienlijk deel van de afgedankte matrassen in Nederland. En we blijven groeien. Vorig jaar nam de capaciteit met 40% toe. En het ziet ernaar uit dat we dit jaar nog eens verdubbelen. Daarmee komen we op een verwerkingscapaciteit van één miljoen matrassen.”

“We zijn nog lang niet uitontwikkeld. Zo hebben we sinds kort een gloednieuwe ontmantelingslijn in gebruik. Hiermee kunnen de processen nóg efficiënter worden uitgevoerd. Naast deze professionaliseringsslag is het ook nog eens een interessant stukje techniek om naar te kijken”. Zie filmpje…

Matras Recycling Europe draagt bij aan het realiseren van de LAP doelstellingen

De Nederlandse politiek kiest binnen het nieuwe Landelijk AfvalstoffenbeleidsPlan (LAP) voor duurzaamheid en een circulaire economie. In 2015 moet dit nieuwe LAP zijn opgesteld en ondermeer voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Afvalstoffen (2008/98/EG).

Door het apart inzamelen en hoogwaardig verwerken van matrassen draagt Matras Recycling Europe bij aan het realiseren van de in het LAP opgenomen doelstellingen.

Om dit te doen op de hoogste kwaliteit zijn wij  ISO 9001, ISO 14001 en VCA gecertificeerd.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord!